Microsoft Office Mobile

Microsoft Office Mobile voor Android

Open, bekijk en bewerk je Microsoft Office documenten op je mobiel


Microsoft Office documenten openen, lezen en bewerken met Office Mobile voor Office 365.

Lees de volledige beschrijving


Microsoft Office documenten openen, lezen en bewerken met Office Mobile voor Office 365.

Open en bekijk Office documenten op je telefoon


Met Microsoft Office Mobile heb je toegang tot Word, Excel en Powerpoint documenten op je Android smartphone waar en wanneer je maar wilt. De Android app ondersteunt geen OneNote documenten. Daar heb je Microsoft OneNote Mobile app voor nodig.


Je hebt een Office 365 account nodig om de Office Mobile app te gebruiken. Daarna kun bij alle Office documenten die je in de cloud hebt opgeslagen. Alle wijzigingen worden opgeslagen en gesynchroniseerd. Office Mobile ondersteunt het delen van documenten via SkyDrive, SkyDrive Pro en SharePoint.
\n


Het is een waar genot om documenten te openen en te bekijken met Office Mobile. Het tabje Open presenteert een overzichtelijk lijstje van eerder gebruikte Microsoft opslagplatformen (SkyDrive, Sharepoint of SkyDrive Pro) en je kunt mapjes aan dit menu toevoegen zodat je snel bij de meest gebruikte bestanden komt. Het tabje recent geopende bestanden is handig om documenten waar je aan gewerkt hebt te uploaden. De documenten worden chronologisch geordend.


Het is verrassend overzichtelijk en eenvoudig om documenten te bekijken in Office Mobile. De presentatie van documenten wordt aangepast aan het scherm van de smartphone zodat het prettig leest. Natuurlijk, het blijft behelpen om Office documenten, Excelbladen in het bijzonder, vanaf een klein scherm te lezen, maar Office Mobile voor Office 365 doet wel erg zijn best. (Er is overigens nog geen ondersteuning voor de tablet.) De pinch to zoom- functie (knijp om in te zoomen) werkt goed en doeltreffend en het is nog steeds prettig om te lezen.


Zit je eenmaal in een geopend Wordbestand, dan krijg je de Outline viewoptie te zien. Met deze optie scrollen je vlotjes naar een bepaalde opsomming, hoofdstuk of alinea die in een lijst van markers gepresenteerd zijn. Met de zoekfunctie zoek je snel naar een woord of zin in het document.


De viewopties in Excel zijn uitgebreider. Behalve Outline view en zoeken, is het ook mogelijk om data te sorteren en te filteren. De PowerPoint viewer heeft geen mogelijkheid om in tekst te zoeken of om te sorteren. Maar in het thumbnailscherm krijg je wel een voorvertoning van de dia's in miniatuur.

Word, Excel en PowerPoint bestanden creëren en bewerkenTerwijl documenten bekijken en lezen lekker makkelijk gaat met Office Mobile, is het een stuk lastiger om documenten te bewerken.Het is mogelijk om Word, Excel en PowerPoint documenten te creëren en te bewerken met de app en de opmaak van het document blijft in tact. En als het document al in Office 365 op je PC of in de cloud is geopend, dan kun je het niet bewerken. Het document is dan vergrendeld.Office Mobile biedt zeer weinig mogelijkheden om documenten te bewerken. Voor Wordbestanden heb je alleen de basisopmaakmogelijkheden tot je beschikking.


Office Mobile biedt verder geen pagina-opmaak en invoegmogelijkheden. Maar het voorziet weer wel in een opmerkingen-optie wat handig is als je met anderen samenwerkt aan een document (collaboration).De bewerkfuncties voor Excel zijn ook niet uitgebreid. Behalve de basisfuncties biedt Office Mobile de 'ongedaan' en herstelfuncties, AutoSom en de mogelijkheid om data in de werkbladen om te zetten in simpele staafdiagrammen.De app voorziet in een paar standaard Word- en Excelsjablonen. Drie per programma, maar deze zijn heel basaal.


Weinig gebruikerservaring

Het is misschien wel logisch dat je documenten maar in beperkte mate kunt bewerken op een klein scherm. En misschien voelde Microsoft er ook niet veel voor om alle opmaak- en bewerkingsfuncties in de app te stoppen. Feit is dat de meeste gebruikers hun Android niet gaan gebruiken om documenten te creëren, op te maken en te bewerken.


Toch lukt het veel beter om documenten met de Office Mobile 365 app op een Android te bewerken dan met de IOS versie van de app. Daar is knippen en plakken een heel gepriegel en de menu's werken niet lekker mee. De gebruikerservaring van de Office Mobile 365 voor Android is wat dat betreft een stuk intuïtiever.

Ons oordeel


Office Mobile is een prima app om documenten mee te bekijken en te lezen. Het doet niet onder voor Google Drive. Maar, de app is wel een stuk minder geschikt om documenten mee te bewerken en op te maken.

Meeste downloads Kantoorsoftwarepakket voor android

Microsoft Office Mobile

Download

Microsoft Office Mobile 15.0.4702.2000

Beoordelingen about Microsoft Office Mobile

Promotie×