Microsoft Office Mobile

Microsoft Office Mobile 1.1

Deze download is niet langer beschikbaar. Reden kan zijn dat het programma niet langer beschikbaar is, er een veiligheidprobleem gedetecteerd werd of omwille van een andere oorzaak.

U kunt deze alternatieven te downloaden:

Office-documenten bewerken op je iPhone en iPad

Deze download is niet langer beschikbaar. We raden je aan een kijkje te nemen in de iPhone > Productiviteit & organisatie apps > Office apps categorie voor alternatieve applicaties.

Met Office Mobile voor Office 365 abonnees open, bekijk en bewerk je Microsoft Office-documenten op je iPhone.

Lees de volledige beschrijving

VOOR

  • Documenten bekijken is helder en makkelijk
  • Delen via SkyDrive of SharePoint
  • Verder gaan met lezen vanaf het punt waar je het laatst was
  • Snelle toegang tot je online bestanden
  • E-mail attachments openen en bewerken
  • Commentaar toevoegen aan documenten

TEGEN

  • Beperkte bewerkingsmogelijkheden
  • Onbetrouwbaar knippen en plakken
  • Weinig sjablonen

Goed
7

Deze download is niet langer beschikbaar. We raden je aan een kijkje te nemen in de iPhone > Productiviteit & organisatie apps > Office apps categorie voor alternatieve applicaties.

Met Office Mobile voor Office 365 abonnees open, bekijk en bewerk je Microsoft Office-documenten op je iPhone.

Wat kan je doen met Office Mobile for iOS?

Office Mobile werkt prima als document viewer en is hierin zelfs een geduchte concurrent voor Google Drive. Bij het bewerken schiet de app echter te kort en is er zeker verbetering nodig voor Office Mobile echt handig is.
\n

Microsoft Office Mobile is zo ontworpen dat je onderweg middels je iPhone toegang hebt tot je Word-, Excel- en PowerPoint-documenten. Deze iPhone app ondersteunt, in tegenstelling tot de Windows Phone versie van Microsoft Office, geen OneNote documenten.

Wil je Office Mobile gebruiken, dan moet je een abonnement op Office 365 hebben. Op deze manier heb je toegang tot alle Office-documenten die opgeslagen zijn in de Cloud. Alle verandering die je aanbrengt worden bewaard en gesynchroniseerd. Office Mobile ondersteunt delen via SkyDrive, SkyDrive Pro en SharePoint.

Open en bekijk Office-documenten op je iPhone

Het openen en bekijken van je documenten in Office Mobile is een waar genot. Het tabblad Places laat netjes al je opslagruimte bij Microsoft zien (SkyDrive, SharePoint of SkyDrive Pro). Voeg extra mappen aan het Places-menu toe om snel toegang te krijgen tot content die je vaak gebruikt. Onder het tabje Recent vind je documenten die je recentelijk hebt gebruikt, netjes geordend op datum.

Het bekijken van documenten in Office Mobile is verrassend helder en makkelijk. De documenten zijn geoptimaliseerd om bekeken te worden op te iPhone en worden automatisch op maat gemaakt. Echt geweldig is het natuurlijk niet om Office-documenten te bekijken op zo'n klein scherm, maar Office Mobile for iPhone maakt het zo prettig mogelijk, Zoomen gaat erg soepel en is zeker bij grote documenten erg fijn.

Met de Outline view ga je snel naar een bepaald deel van je document. Ook kun je zoeken naar een bepaald woord of zin met de Find optie.

Hiernaast is het ook mogelijk data te sorteren en filteren. In PowerPoint werkt dit echter niet, maar met het thumbnail overzicht spring je snel naar de dia je wilt zien.

Heb je een bestand al eerder geopend, dan lees je met Office Mobile verder op het punt waar je was gebleven, of je het document nu voor het laatst op je telefoon of desktop hebt gezien.

Maak en bewerk Word-, Excel- en PowerPoint-bestanden

Het bekijken van documenten gaat supersoepel met Office Mobile, maar helaas kunnen we dat niet zeggen over het bewerken ervan.

Je bewerkt zowel Word-, Excel- als PowerPoint-documenten zonder de lay-out te verstoren. Is je documenten al open in Office 365 op je desktop of in de webapplicatie, dan kun je deze op je mobiel niet meer bewerken.

De bewerkingsmogelijkheden zijn erg beperkt. Bij Word maak je tekst vet, schuingedrukt, onderstreept of doorgestreept, kies je uit slechts drie tekstkleuren, breng je highlights aan of verander je de lettergrootte. Dit laatste doe je met plus- en minknoppen en je ziet nergens de daadwerkelijke grootte.

Verder valt er maar weinig te veranderen in je Word-bestand. Van het aanpassen van de lay-out is geen sprake en items invoegen kan ook niet.

Ook Excel kent slechts simpele bewerkingsopties en een undo/redo functie, AutoSum en de mogelijkheid om simpele tabellen van je data te maken.

Voor het maken van nieuwe documenten maak je gebruik van een sjablonen, maar ook deze zijn erg basic en bovendien heb je slechts de keuze uit drie sjablonen per programma.

Niet perfect

Documenten bewerken op een klein scherm heeft zo zijn beperkingen. Wellicht heeft Microsoft daarom de bewerkingsmogelijkheden van Office Mobile simpel gehouden, omdat de meeste mensen hun telefoon niet gebruiken als voornaamste apparaat om Office op te draaien. Hoe dan ook, het bewerken in Office Mobile kan een stuk simpeler en er zijn wat kleine dingetjes die het gebruik van app vervelend maken.

Knippen en plakken is bijvoorbeeld zo goed als niet te doen. Of dit nu ligt aan de app of aan iOS weten we niet, maar het simpele taakje van tekst selecteren, kopiëren en het ergens anders in het document plakken is enorm frustrerend. Vaak kun je de tekst niet selecteren, verschijnt de "kopieer" mogelijkheid niet en laat de app je niet plakken zodra het je eindelijk is gelukt om de tekst te kopiëren. Het gebeurt niet altijd, maar vaak genoeg om irritant te zijn.

Soms sluit ook het pop-up menu niet. Hopelijk worden deze kwestie aangepakt in toekomstige updates.

Voor het gebruik van deze app moet je een Office 365 abonnement hebben.

Aanpassingen

  • Voor het gebruik van deze app moet je een Office 365 abonnement hebben.

Beoordelingen about Microsoft Office Mobile